Restaurant van de Maand in Lokeren
1900 bezoekers per maand!

Restaurants Lokeren image

Lokeren telt veel restaurants. Een goed restaurant vinden is niet eenvoudig. Toch wilt u geregeld eens iets nieuws proberen.

Op "Restaurant van de Maand in Lokeren" vindt u elke maand een recensie over een van de restaurants in Lokeren.

Onze beoordeling van de restaurants in Lokeren is uiteraard persoonlijk, maar geeft u toch al een idee van wat u kunt verwachten.

Geef gerust ook uw feedback op het restaurant dat deze maand besproken wordt.

Mail uw reactie naar Restaurant van de Maand in Lokeren .


Vorige besprekingen "Restaurants van de Maand in Lokeren"

 

Restaurant van de Maand in Lokeren

Tybeert

Restaurant Tybeert ligt in het schilderachtige Daknam. Naast het restaurant is ook een feestzaal, waar net een trouwreceptie aan de gang is wanneer wij arriveren.

In het restaurant worden we vriendelijk begroet door de gastheer, die ons begeleidt naar een smaakvol, hoger gelegen salonnetje voor het aperitief. Restaurant Tybeert onderging onlangs een volledige transformatie: het interieur is strak en eigentijds, in sober wit met kleurrijke accenten – zoals de continu van kleur veranderende wandverlichting.

In de comfortabele zeteltjes ontdekken we bij ons aperitief kommetjes met olijven en piepkleine, lekkere droge worstjes. Het huisaperitief is een lekkere cava. Tybeert biedt elke maand een interessant maandmenu aan, dat in verschillende uitvoeringen te verkrijgen is. Wij kiezen voor het menu ‘Pêcheur', 3 gangen voor 35 euro per persoon, of 45 euro met aangepaste wijnen.

Aan tafel komen eerst ‘tonijn & zalm': t artaar van tonijn met een salade van radijsjes en van huisgemarineerde zalm met grijze garnalen, Wasabi mayonaise en bruschetta. De wijn is een frisse Pridelands Chenin Blanc. Het voorgerecht is mooi gepresenteerd, evenwichtig samengesteld en smaakvol. We vervolgen met Dorade Royale met asperges op 3 wijzen : verwerkt in een risotto, gefrituurde aspergepunten en een soepje afgewerkt met amandelschilfers en pesto. Daarbij drinken we een meer uitgesproken Pinot Blanc Classic Muller. De dorade is prima gegaard en ook de asperges zijn creatief verwerkt. Zo lekker dat het voor ons zelfs wat meer had mogen zijn, maar onze tafelgenote is een bescheiden eter en vindt de portie ruim voldoende.

Tenslotte komt er nog Tompoes van chocolade op smaak gebracht met rozijnen en appelsienzeste, met een pittig appelsiensausje met fruit peper en vanilleroomijs.
De chocoladetompoes is rijk en lekker, maar komt een beetje eenvoudiger over na de mooie vorige bereidingen. Bij de thee – we zijn geen koffiedrinkers – krijgen we nog een mini-crème brûlee en kleine snoeperijtjes. Zelf lepelen we onze crème brûlee nog op, onze tafelgenote gooit de handdoek in de ring.

We verlaten Tybeert voldaan en tevreden: niet alleen is het hier stijlvol zitten in het moderne interieur, wat op je bord komt is fijn, lekker en zeer betaalbaar.
We konden geen enkele valse noot ontdekken, en komen hier dus graag nog eens terug.

Restaurant Tybeert
Pontweg 3, 9160 Daknam-Lokeren
Tel. 09/ 328 40 40

 

 

 

 

 

Copywriters schrijven teksten voor uw reclame

Uw advertentie hier voor 1900 bezoekers per maand? Klik.

 

Cool (c) 2007 Lokeren restaurants